4.8.2017 Tuulen suojaan Nynäshamniin

Engine run: 0,5h

46 NM

Viikonlopuksi luvataan tosi kovaa tuulta, jopa 15 m/s. Mietimme, missä haluamme olla tuulensuojassa, Nyköping kävi mielessä, mutta päätimme silti purjehtia vähän pidemmälle, kun kerran hyvä purjehduskeli tänään oli. Otettiin tähtäimeen Nynäshamn, mutta katsottiin matkan varrelta muitakin vaihtoehtoja.

Ja joutuinhan matka tuli tällä tuulella! Alkumatkan tuuli vielä aika maltillisesti 7 m/s paikkeilla, myötätuulta. Aluksi nostettiin vain genoa ja purjehdittiin sillä. Kun tuulen kulma hieman muuttui ja saatiin vähän jo sivutuultakin mukaan, nostettiin myös stora, mutta viritettiin taas genoalle puomi ja tultiin virsikirjalla suurimman osan matkaa.

Oli taas tosi kaunis reitti, mutta jälleen tosi kapeita kohtiakin! Osittain oltiin samaa väylää menty jo etelän suuntaan, jopa minä muistin reittiä. 🙂 Välillä kyllä kävi niin kapeaksi, että hirvitti, mutta hyvin mahduttiin ja onnistuttiin tulemaan purjeilla kaikki kapeatkin kohdat. Joissain tiukoissa kurveissa rullattiin genoaa pois ja taas kivien jälkeen takaisin ulos. Aktiivista purjehtimista siis. 🙂

Lapset oli varmaankin Kolmården-päivästä väsyneitä ja nukahtivat lounaan jälkeen molemmat. Lounaaksi muuten kokeilin tänään couscous-halloumisalaattia ja oli se hyvää! Ainakin minä tykkäsin, joten tämä ruoka taitaa tulla vakkarivalikoimaan. Sopivan helppo tehdä myös näin veneolosuhteissa! Resepti siis tämä, mutta koska niillä joskus aina on tapana poistua internetin ihmeellisestä maailmasta, laitan sen tännekin itselleni talteen:

NIGELLAN COUSCOUS-HALLOUMISALAATTI

AINEKSET
4 dl couscousia
1-2 tl savupaprikaa
4 dl kasvislientä
2 pkt halloumia
kirsikkatomaattia
1 pieni sipuli
persiljaa
oliiviöljyä
limen mehua

TYÖVAIHEET

  1. Mittaa cousous kulhoon. Sekoita kuiviin ryyneihin savupaprikajauhe. (Ja ripaus suolaa, jos turvotat ryynit kasvisliemen sijaan vedessä.)
  2. Kuumenna kasvisliemi (tai vastaava vesimäärä). Kaada couscousin sekaan, sekoita ja peitä kelmulla. Anna turvota 10-15 minuuttia.
  3. Kuutioi tai viipaloi halloumi. Paista juusto ruskeaksi oliiviöljyssä.
  4. Kuutioi sipuli, puolita kirsikkatomaatit ja silppua persilja.
  5. Pöyhi kypsä couscous haarukalla irtonaiseksi. Lisää ruskistetut halloumikuutiot, sipulit, tomaatit ja persilja. Valuta päälle oliiviöljyä ja limen mehua.

Iltapäivällä tuuli yltyi entisestään ja aallot olivat tosi isoja avoimilla paikoilla. Kovat vauhdit saatiin, parhaimmillaan mittarissa jopa 8,7 solmua! Ja tuulta parhaimmillaan 14 m/s! Päästiin kuitenkin ihan mukavasti (ja jopa kastumatta, aika tummia pilviä seurasi meitä pitkin päivää!) Nynäshamniin suojaan. Täällä sitten onkin jotkut perjantain juhlat, musiikki raikaa koko satamassa jo iltapäivästä ja vielä nyt illallakin. Jostain syystä minulla iski ihan totaalinen väsymys, joten käväisin itsekin nukkumassa päiväunet Mackin huolehtiessa illallisesta. Onneksi Nynäshamniin on sen verran jo tutustuttu, että malttoi nyt nukkua tarpeeseen. 🙂

Nyt seuraillaan tuulta ja mietitään onko tämä hyvä paikka jäädä pitämään tuulta, vai jatketaanko vielä huomenna eteenpäin.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s