15.4.2018 Satamakausi aloitettu!

Terminen kevät kuulemma alkoi lauantaina. Frilundin kevät kuitenkin jo viikkoa aikaisemmin, sillä satamakausi aloitettiin jo heti pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna.

Ensimmäisenä viikonloppuna vaihdettiin peräsimen laakerit. Osat tilattiin jo talvella ranskalaisesta verkkokaupasta Boat Spares. Nopea toimitus oli ja hyvä asiakaspalvelu, kyselivät sähköpostitse vielä perään, onko tuotteet tullut. Voi suositella! Kuoppa peräsimen poistoa varten kaivettiin joulun aikoihin, maa ei ollut vielä silloin jäässä. Tässä välissä toki talvi tuli ja Macki aloittikin hommat hakkaamalla kuopan jäästä tyhjäksi. Kuopan syvyys oli myös vähän arviointia, kun peräsimestä osa tietenkin menee veneen sisälle. Mutta kuoppa riitti kuin riittikin, tosin ihan milleistä oli kiinni! Ei sentään  turhaa duunia tehdä, turhia senttejä kuoppaa kaiveta! 😀

Tänä viikonloppuna tehtiin sitten näkyvämpiä hommia. Koska keli oli niin loistavan kesäinen, mentiin jo perjantaina töiden jälkeen ottamaan pressu pois. Joka vuosi yhtä juhlallinen fiilis! Eväätkin oli tällä kertaa kohdillaan, savustettuja katkarapuja, slurp!

Lauantaina mentiin heti aamusta satamaan. Vedet oli tarkoitus tänään kytkeä päälle, mutta vielä pintaputket olivat jäässä, joten vettä tuli vain yhdestä isosta hanasta, josta jatkoletkuilla vedettiin tarvitseville. Saatiin pestyä Galatea. Pestiin tällä kertaa sillä Hempelin happopesuaineella, vähän kyllä jännitettiin, tekeekö siniselle värille vielä lisää tuhoa. Pesun jälkeen vedettiin vielä kerta Mirkan polish 10:llä, ja kyllä taas otti koville koneella ajaminen! Pitäisi vissiin suosiolla luovuttaa noista konejutuista! Vielä huuhtelin sienen ja letkun kanssa koko veneen ja tietäähän siinä, miten paljon kastuu! Ensi vuonna joku kokopuku, missä kiinteät hanskat, päälle. Kainaloihin valuva jääkylmä vesi on aina yhtä piristävää! 😉 Onneksi oli todella lämmin ilma!

Sunnuntai olikin sitten pilvinen päivä, eli täydellinen vahauspäivä! Ja kyllä nyt tuntee vahanneensa! Käsiä ei pysty pitämään yhtään ylhäällä, jokaista lihasta särkee… Koko päivä tasapainoilua ja lihasten hallintaa tikapuilla, tykkään! Paitsi aina siellä korkeimmassa kohdassa, keulassa, muistan korkean paikan kammoni… 😀 Oikeasti vahaaminen kyllä on ihan mukavaa hommaa, työn tuloksen näkee niin helposti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s