9.8.2019 Högholmen

Engine run: 0,5h

10 NM

Työt alkoivat, samoin koulu Oscarilla, vaikka vaikea onkin käsittää, että miehistöömme kuuluu jo koululainen! Suuri asia koko perheelle, uudenlainen arki ja kokonaan uusi maailma tämä koulumaailma. Tänään siis ensimmäinen viikonloppu loman jälkeen ja tietenkin ensimmäisen viikonloppupurjehduksen aika!

Lähdimme tyyneen iltapäivään. Sen verran tuuli, että nostimme kuitenkin purjeet heti. Pickalan lahdella tuuli lähes kuoli kokonaan ja hetken purjeet vain roikkuivat. Sinnikkäästi kuitenkin jatkoimme, vaikka miehistö osoittikin mieltään: “tää on tylsintä ikinä!”. 😀 Hiljalleen kuitenkin saatiin Galatea vauhtiin ja Kantvikin väylälle tultiin jo hyvää viiden solmun vauhtia. Kryssittiin, tuuli vaihteli 3-6m/s ja Galatea kulki kuin ajatus! Lapset leikkivät sisällä ja lukivat kirjoja takakajuutassa, Hedda hetkeksi jopa nukahti. Upinniemen yläpuolelle alkoi kertyä ukkospilviä ja salamoitakin näkyi matkan varrella. Emme kuitenkaan kastuneet, muutama tippa tuli rantautuessa.

Lasten pyynnöstä tänään oli pizzaperjantai ja lapset nauttivat pizzansa laiturilla. Aivan ruokailun lopuksi alkoi lopultakin sataa ja ukkonen jyrisi mantereen puolella. Lopultakin sadetta! En edes muista, milloin olisi viimeksi satanut, joten sade tuli kyllä tarpeeseen! Sateen ropistessa kattoon, luettiin sisällä kirjoja ja katsottiin telkkaria.

Ukkosen jälkeen käytiin kiertelemässä saarella. Kiivettiin korkeimmalle kalliolle, kaunis valo ja ihanan raikas ilma. Ilmeisesti kuivuudesta johtuen koko Högholmen on yhtäkkiä aivan syksyinen! Koivut ovat keltaiset ja kuivuneet, mutta maaruskakin tosi kaunis. Ja nyt on vasta elokuu! Kaunista.

Leave a comment