10.10.2021 Kotimatka

Engine run: 15min
10 NM

Illan ja yön satoi vettä, aamullakin jonkun verran. Nukuttiin pitkään ja nautittiin sunnuntaiaamun rauhasta. Macki teki aamiaiseksi quesadilloja, todella hyviä! Aamiaisen jälkeen heitettiin heipat ja varmuuden vuoksi hyvän talven toivotukset Casperiin, voi olla, ettei enää tälle kaudelle tavata.

Lähdimme matkaan ja nostettiin taas heti purjeet. Tuuli kovempaa kuin eilen, nyt lähes koko ajan yli 10m/s, puuskat kovempiakin, joten jätettiin purjeet ykkösreiviin. Aallot olivat aika isoja, yksi mahtava aalto heitti koko kannen yli ja särkyi spayhoodiin. Mikä sattuma, että olin juuri silloin kuvaamassa! Pisarat tuli hienosti kuvalle, toki kamerakin kastui, mutta vaikuttaisi siltä, ettei ottanut nokkiinsa pienestä määrästä suolavettä. 🙂 Heddalle tuli jossain vaiheessa aallokossa huono olo, joten hän tuli meidän kanssa ulos purjehtimaan. Ocki näyttää tulleensa äitiinsä ja pystyy olemaan sisällä kelissä kuin kelissä. Upinniemen yläpuolella leijaili kotka. Parhaissa surffeissa nopeus nousi taas yhdeksään solmuun! Syksy alkaa olla niin pitkällä, että ruskapuiden tilalle alkaa maisemaa valtaamaan kaljut puut. Monta vuotta muuten ihmettelin, että miksi en saa mahtavia saariston ruska -kuvia, kunnes tajusin, ettei saaristossa mitään mahtavaa ruskaa tule. Ulkosaarissa on eniten havupuita ja ne harvatkin lehtipuut menettävät syksyn tuulissa lehdet aika nopeasti.

Kantvikin väylä lasketeltiin myötätuulessa, Pickalan lahdella otettiin loppukiri. Rantauduttiin naapurin paikalle, sillä näin kovassa sivutuulessa siihen oli helpompi rantautua ja satama kun alkaa olla aika tyhjä, on paikkoja, mistä valita. Kovien tuulien varalta viritettiin vähän joka suunnalle köysiä ja vedettiin Galatea tarkoituksella kauemmas laiturista, tilaa kun on!

Tehtiin vielä ruoka satamassa ja tyhjennettiin Galateaa hieman tavarasta. Kumivene, moottori ja sup-lauta sai nyt matkustaa kotiin, niille tuskin tulee enää mitään mahtavia kelejä. Nosto on sovittu perjantaiksi. 22.10., toivottavasti kelit mahdollistavat pienen syyspurjehduksen vielä lasten syysloman aikoihin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s