15.10.2021 Loma yksillä, viikonloppu kaikilla

Lasten syysloma alkoi myrskyisissä merkeissä. Vettä vaakatasossa, lämpöasteita sentään kahdeksan, mutta tuuli lounaasta noin 14m/s. Lisäksi minulla oli palavereja pitkään iltapäivään asti, joten tänään vielä ei kiirehditty merelle. Tultiin sentään töiden jälkeen satamaan mökkeilemään. Laitettiin illalliseksi Rekosta ostettua kalaa ja keitettiin perunat. Niin hyvää!

Pitkään olen haaveillut syyslomapurjehduksesta ja nyt päästään ainakin yrittämään. Meillä ei Mackin kanssa ole lomaa, mutta ajatuksena on purjehtia nyt viikonloppuna itään ja alkuviikosta töiden jälkeen ja lomassa takaisin. Syyslomapurjehdus voi olla ihan kauheeta tai tosi mukavaa. Ja koska pitkään tästä on haaveiltu, pitäähän se lopulta kokeilla! Serkut tulee Porvooseen, katsotaan päästäänkö me sinne asti heitä tapaamaan, vai jäädäänkö Helsinkiin. Huomenna kuitenkin startataan heti aamusta. Tuulen ennustetaan edelleen olevan aika kovaa, mutta myötäistä, joten voi olla että tulee ihan hauska purjehdus. Katsotaan aamulla miltä näyttää ja lähdetäänkö matkaan.

Tänään ilta kuunneltiin tuulen ulvomista ja sateen ropinaa sisällä tunnelmallisesti kynttilöiden ja lyhdyn valossa. Heddan nimipäivä, joten iltapalalla vähän herkuteltiin. Hedda teki meille taidenäyttelyn jonka jälkeen lapset kävivät vielä seikkailulla viemässä taideteokset autoon, etteivät mene rikki purjehduksen aikana. Jännittävää oli kuulemma taskulampun valossa käydä autolla.

Leave a comment