14.5.2022 Lähteelä

Engine run: 0,5h
9,5 NM

Aamulla puoli viideltä kävimme Skipin kanssa ensimmäistä kertaa ulkona, silloin aurinko nousi ja taivaanranta oli kauniin värinen. Kun uudestaan seitsemän jälkeen lähdettiin seuraavalle reissulle, oli taivas täynnä pilviä ja aamu harmaa. Lämpötila oli 8 astetta, aamulla sai aidosti pukea paljon vaatetta taas päälle! Käytiin Skipin kanssa aamulenkki sisälle saareen. Mun ja Skipin neljännen (!) ulkoilun aikaan puoli kymmenen maissa, lopulta muutkin olivat ulkona. Tänään Skipillä oli kyllä joku extra-aktiivinen aamu! 😀

Lapset jatkoivat leikkejä aamupäivän ja aikuiset juttelivat kylmyydessä palellen. Koska tuuli on kääntymässä illalla luoteeseen, päätimme että syömme lounaan vielä Porsössä ja jatkamme sitten muualle. Paikaksi valikoitui Lähteelä, myötätuuleen. Kaikki lapset lähtivät Kottelinin kyytiin, meille jäi vain Skip. Tarkoitus oli nostaa genaakkeria, mutta Skip oli vähän hermona, todennäköisesti eilisten kokemusten jälkeen ja vauhkoili aina kun mitä tahansa purjetta säädettiin. Niinpä päätettiin, että annetaan Skipille ensin nyt mukava kokemus tähän väliin ja nostetaan genaakkeria vaikka sitten kun on lapset rauhoittelemassa koiraa. Tultiin siis fokalla, mutta ihan kivaa vauhtia ylitettiin Porkkalanselkä. Kiitos Sebastianille Galatean kuvista!

Porkkalanniemen jälkeen kun laskettiin kurssi suoraan myötäiseen ja tultiin sisälle saarten suojaan, kävi tuuli niin heikoksi, että päätettiin laskea purjeet ja tulla moottorilla viimeset mailit. Toiset ehtivät käydä Porkala Marinassa jätskillä, Lähteelään rantauduttiin samaan aikaan. Otettiin kallion suojasta poijut, syväystä riittää rantaan asti, kunhan ei mene sinne hyvin merkitylle kivelle.

Perillä oli yhtäkkiä tosi lämmin! Villapaitoja ja ylimääräisiä kerroksia sai alkaa riisumaan, tänään päästiin hetkittäin ihan kesän tunnelmaan! Istuttiin pitkään kahvilan terassialueella, eli aurinkotuoleissa rannassa. Kesästä innostuneina alettiin myös grillaamaan. Kaikki puut olivat aivan märkiä, ihan tuoreita! Miehet saivat silti tulet lopulta tehtyä ja grillattua ruuat. Merellä kauempana näkynyt sumu saavutti lopultakin Lähteelän, ensin laituralueet, mutta ei vielä grillipaikkaa sisällä saaressa. Niinpä kannettiin tavarat sinne ja päätettiin syödä ulkona. Mikä lopulta osoittautui virheeksi! Sumu löysi kuin löysikin lopulta meidät ja söimme pipot päässä palellen. Suomen kesä! 😀 Ruoka kuitenkin maistui, grillasimme tällä kertaa karitsan kyljyksiä (taas Hindersin tilalta tilattuja) ja oli kyllä hyvää! Samoin valkosipuliperunat grillissä onnistuivat tällä kertaa tosi hyvin.

Jälkiruokakahvit juotiin Galateassa ja juuri kun olin keittämässä kahveja, rantautui Jolly myös viereen. Kutsuttiin siis Jollynkin miehistö meidän kanssa kahville. Paljon oli porukkaa Galateassa ja Macki vihjaili, että selkeästi tarvittaisiin isompi vene, mutta minä vain totean, että sopu sijaa antaa! 😀

Vaikka ilta olikin kylmä ja tuli muutama sadekuurokin, oli tänään kuitenkin useammin kuin pienen hetken jo kesän tuntua. Ihana, kaivattu lämpö!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s