22.6.2022 Norrkvarn

Engine run: 5h
24 NM

Aamulla taas aikaisin ylös ja palavereja aamusta. Siirrettiin vene kuitenkin niin, että päästiin aamun ensimmäisellä sulutuksella, ruuhkaa ei tosin tänään ole ollut missään. Meidän kanssa Forsvikissa tuli iso norjalainen moottorivene ja yksi ruotsalainen pienempi moottorivene, jotka olivat ensimmäistä kertaa sulussa. He eivät olleet kyllä tutustuneet yhtään mitenkään, mitä pitäisi tehdä! Ajoivat suoraan sulkuun ilman kunnon köysiä, molemmat istuivat kyydissä kädet sylissä ja sisällä sulussa alkoivat miettiä, että mitä tässä pitäisikään tehdä… Tunsimme itsemme lähes ammattilaisiksi heidän rinnallaan! 😀 He jäivät jossain vaiheessa meidän matkasta pois, loppupäivä tultiin vain norjalaiset ja me.

Kokouksia ja töitä päivän mittaa veneestä, vuorotellen ruorissa. Maisemat muuttuivat jotenkin ihan erilaisiksi. Tuntui melkein kuin olisi ajanut kanavassa, joka oli tulvinut ylös, nimittäin reittiä reunustivat rakennetut seinämät, mutta niiden molemmilla puolin oli vettä! Myöhemmin päivän aikaan ajeltiin todella vehmaissa maisemissa pientä kapeaa ränniä, tänään oli erilaista, mutta kaunista! Kapealla järvellä, Vikenillä, myös selvästi välillä oli keinotekoisia “saaria”. Vikenillä jokunen reipas tuli vastaan jopa myötätuulessa purjehtien!

Mietittiin ensin jäävämme Törebodaan, siellä olisi kauppa ollut lähellä. Päätimme kuitenkin jatkaa vielä eteenpäin Norrkvarniin asti ja käydä kaupassa vasta Sjötorpassa. Törebodassa ohitettiin mielenkiintoinen käsikäyttöinen lossi ja odoteltiin junaradan aukeamista. Hajstorpissa päästiin taas kunnolla slussaamaan, nyt mennään jo alaspäin. Ocki totesi, että alaspäin slussaaminen on kivempaa kuin ylöspäin. Leivottiin sämpylöitä Heddan kanssa aamun kaurapuuron jämistä. Tuli tosi hyviä, mutta pakko oli komentaa kapteeni yhden tuplaslussin aikana hakemaan ensimmäinen pellillinen uunista pois, ennen kuin slussataan seuraava. Asiat tärkeysjärjestykseen, ajatella, jos sämpylät olisivat palaneet! 😀

Norrkvarniin tuleminen oli ihan oikea ratkaisu, tätä voi todellakin suositella ainakin lapsiperheille. Meidän lapset hehkuttivat, että Göta kanalin paras satama ja leikkivät ulkona ihan nukkumaanmenoon asti. Rannassa on siis rakennettu Göta kanalin pienoismalli ja siellä pääsee asettelemaan paikoilleen sulkuja ja katsomaan miten vesi liikkuu. Ilmeisesti jostain olisi saanut vuokrata pieniä veneitäkin, mutta meille riitti riemua näinkin. Vieraslaituri on konferenssihotellin vieressä, hotellilla on myös muutama tosi hauska sienen muotoinen mökki pihalla. Ja sauna kuulemma on hyvä, me emme nyt sitä vuokranneet. Ravintola oli periaatteessa suljettu tänään, mutta koska heillä oli konferenssivieraita, suostuivat tekemään meillekin ruokaa. Jopa Skip pääsi mukaan yläkertaan. Ruoka oli hyvää ja asenne todella kohdallaan. Koska eivät tänään olleet auki, oli tarvikkeitakin tilattu vain vähemmän. Minun teki tosi paljon mieli listalla olevaa entrecoteta, mutta sitä ei niiden konferenssivieraiden takia oikein uskaltaneet myydä. Tarjoilija kuitenkin erikseen lähti kysymään kokilta ja sattuikin niin onnellisesti, että vieraita oli kuusi ja entrecoteita seitsemän! Eli sain kuin sainkin haluamani annoksen! Olin erittäin onnellinen!

Huomenna luultavammin Sjötorpiin, eli päästään Göta kanal loppuun. Pakko myöntää, että alkaa jo vähän puuduttamaan. Vänerniltä ollaan kuultu myös muutamia mukavia paikkoja, joten ei välttämättä kiirettä sielläkään tarvitse pitää, mutta ehkä vähän alkaa jo kaivata merelle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s