23.9.2022 Lähteelään

Engine run: 1h
12 NM

Perjantai joten iltapäivällä satamaan. Syötiin eilisen lihakeiton lämmitykset ennen lähtöä ja tällä kertaa minä ja Ocki hoidettiin lähteminen Mackin ja Heddan siivotessa ruokapöytää. Olen tosi ylpeä itsestäni, ihan kunnialla ilman mitään sähläämistä osattiin lähteä Ockin kanssa ilman kapteenia! Rantautumista pitäisi vielä harjoitella – kuten totean joka vuosi – mutta se onkin sitten niin paljon pelottavampi ajatus, että vielä olen ollut aika arka niissä harjoitteluissa.

Tuuli oli tosi kevyttä ja kello jo aika paljon, mutta päätettiin silti nostaa purjeet. Tuuli etelästä 2-4m/s, silti Galatea kryssi ihan hyvin Kantvikin väylää pitkin. Upinniemen jälkeen päästiin mukavaan reachiin, mutta aika pian tuuli heikkeni entisestään ja aurinko alkoi laskea. Päätettiin laskea purjeet ja körötellä loppumatka Högholmenin kohdalta moottorilla. Kaunis ilta oli, niin rauhallista ja rentouttavaa! Lapset olivat sisällä, Ockilla oli lukuhaaste, joten luki eilen kirjastosta lainaamansa kirjan tänään jo loppuun.

Tultiin Lähteelään. Aika paljon porukkaa, mutta ei mitenkään täyttä. Varmaan ensimmäistä kertaa oltiin laiturin sisäpuolella ja saatiin huomata, että poijut on tällä puolella tosi lähellä. Käytiin pieni lenkki ulkona, sytytettiin lyhdyt ja vetäydyttiin sisälle iltapalalle. Jotenkin porukka oli tosi väsynyttä työ- ja kouluviikon jälkeen, lapset lähes nukahtivat sohvalle. Hyvä olla merellä rauhoittumassa ja rentoutumassa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s