19.4.2024 Kauden ensipurjehdus Lähteelään

Engine run: 1h (172,5h)
12 NM

Takatalvi, ties kuinka mones tälle keväälle, yllätti taas! Järjettömän kylmää, pohjoistuuli puree luihin ja ytimiin. Viikolla satoi myös vettä rankasti, mutta rikaamista ja siivoamista tehtiin silti viikon aikana. Torstaina palkkasin Ockin töihin satamaan Mackin avuksi, jotta itse pääsin kahvakuulaan. Kätevää, kun Ockista oikeasti alkaa olla jo hyötyä! Poika oli itsekin ihan tyytyväinen, kun sai tienata rahaa.

Viikonlopullekin luvataan kylmää ja jopa lumisadetta. Pitkään pohdimme, lähdemmekö merelle vai emme, mutta kai sen olisi kuka tahansa voinut arvata, mihin lopputulokseen päädyttiin. 😀 Hedda sanoikin: “ehkä maailman helpoin tehtävä on houkutella teidät merelle.” Tänään oli siis koko perheellä tahto lähteä, yhtenä vaihtoehtona pidettiin nimittäin omassa satamassakin mökkeilyä.

Vaatetta siis niskaan paljon. Todella paljon! Mackilla taisi olla viisi kerrastoa, minulla kolme. 😀 Tuuli oli kevyttä ja myötätuulella tultiin, pohjoistuulena kuitenkin kylmähän se oli. Lämpötila 0,7 astetta, merivesi 2,8C! Minä järjestelin sisällä paikkoja ja keitin perunoita, Macki purjehti lähes koko matkan yksin. Tuuli pyöri 5m/s ja nopeus 5-6 solmun paikkeilla. Kaksi muutakin purjehtijaa nähtiin, joku muukin innokas.

Pohjoistuulen vuoksi tultiin Lähteelään. Aivan tyhjä laituri eikä ketään näkynyt missään maissakaan. Varmaan retkeilijöitä tulee paljon huomenna, saunavarauksia vähän vilkuiltiin, mutta aika varatulta vaikuttaa. Syötiin savukalaa illalliseksin. Kaikki muu tuntuu kesältä paitsi sää. 😀 Pidettiin leffailta. Ehkä muuten jonkin sortin ennätys minun kaltaiselle karkkihiirelle, nyt avattiin suklaat, mitkä lokakuussa kannoin veneestä pois ja tänään takaisin. 😀 Illalla alkoi sataa lunta, kuten oli ennustettukin. Galatean kansi ja laiturit valkoisena, katsotaan, miten paljon aamuun mennessä tulee. Lämmittimet toimii kuitenkin, tuotiin vielä yksi patteri lisää, joten tällä hetkellä ei ainakaan mitään hätää ole lämpötilan kanssa. Keli on mitä on, silti niin ihanaa olla Galatealla pitkän talven jälkeen! ❤

5 thoughts on “19.4.2024 Kauden ensipurjehdus Lähteelään

      1. Ja jos ei ole vähän hullu, on elämä tylsää.

        Toivottavasti pian nähdään jossain satamassa.
        Terveisiä koko perheelle.

Leave a comment