4.5.2024 Genaakkerilla Helsinkiin

Engine run: 1h (185,8h)
25 NM

Aurinkoinen ja tyyni aamu, lapset vielä nukkuivat, kun päätimme irrottaa köydet ja lähteä kohti Helsinkiä. Perjantaina lähtiessä Hedda toivoi Högholmenia, Ocki Helsinkiä, näin toteutimme molempien toiveet. 😀 Aamupalan jälkeen purjeet ylös ja kauden ensimmäinen genaakkeripurjehdus käyntiin. Kaikki meni yllättävänkin hyvin, ei sähläyksiä, vaikka pitkä talvi välissä onkin ollut. Tuuli oli aluksi kevyempää, 6 m/s paikkeilla, mutta voimistui koko ajan. Kytön jälkeen oli jo 9-10 m/s, mutta koska tuulikulma pysyi suhteellisen tasaisena, jatkoimme genaakkerilla. Galatea lensi! Ja jiipit onnistuivat tosi hyvin jopa 10m/s tuulessa, Ocki jiippasi storan, minä genaakkerin. Hauska purjehdus!

Puolen päivän aikoihin tultiin Helsinkiin ja tällä kertaa valitsimme Katajanokan Marina Bayn. Vähän kalliimpi joo, mutta tälle tuulelle suojaisampi kuin Pohjoisranta. Hyvin on tilaa vielä, vain muutamia veneitä laiturissa. Syötiin lounas veneessä ja lapset tiskasivat.

Lähdettiin kaupungille, aluksi oli hieman harmaampaa, mutta lopulta tuli aivan kesäinen päivä! Ihmisiä tosi paljon liikenteessä, terassit täynnä, selkeästi suomalaiset ovat kaivautuneet talvipesistään. Käytiin ihailemassa Amos Rexillä upeita Kim Simonssonin sammaljättejä, vihreitä isoja patsaita. Kun taivas vielä oli aivan kirkkaan sininen, vihreät jätit olivat upeita! Ja jotenkin niin sopi tonne Amos Rexin ympäristöön. Tykkäsin! Käveleskeltiin kaupungilla ja syömään mentiin lopulta Kampissa olevaan vietnamilaiseen ravintolaan Quê Em. Tosi hyvää ruokaa ja kaunis miljöö!

Vaikka kaikki terassit olivat täynnä iloisia ihmisiä, me menimme meidän mielestä stadin parhaalle terassille, Galatean sitlodaan. 😀 Hetken lepoa veneellä ja iltalenkki tehtiin vielä Katajanokalle. Keväisen kaunista. Lehdet alkaa lopultakin puhkeamaan ja kukkia nousemaan maasta. Nyt kun vaan ennustetut kylmemmät kelit peruuntuisivat ja päästäisiin aidosti nauttimaan kesästä!

Leave a comment